Szigetelés blog

Főoldal / Szigetelés blog

Így csökkentheted a fütésszámládat

Így csökkentheted a fűtésszámládat. Tudjuk, hogy voltak mindenféle intézkedések arra, hogyan lehetne kevesebb a rezsid (aminek egy jelentős része a fűtés) de emellett te is sok mindent megtehetsz azért, hogy csökkentsd a fűtésszámládat. Biztosan olvastál már rengeteg (fura) tippet, ötletet, mi most konkrét tennivalókat mondunk.


Te is túlfűtöd a házadat: ennyi fok elegendő szobánként!

Te is túlfűtöd a házadat: ennyi fok elegendő szobánként! Szinte biztos, hogy „túlfűtöd” a lakásodat, házadat. Ez nem csak azért gond, mert a kelleténél sokkal magasabbak a számláid, hanem azért sem szerencsés, mert a szervezetednek sem tesz az jót, ha nem az ideális hőmérsékleten működhet. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, és leírjuk neked azt, hogy melyik szobában hány fok az ideális hőmérséklet amit imád a házad, a pénztárcád, és a szervezeted is.


Könnyűszerkezetes házban éltem: előnyök és hátrányok

Könnyűszerkezetes házban éltem: előnyök, hátrányok Amikor a könnyűszerkezetes házak szóba kerülnek, azonnal kettéoszlik a társadalom: vannak a rajongók, akik imádják, és vannak azok, akik esélyt sem adnának az ilyen épületeknek. Mi megpróbáljuk a lehetetlent, mert egy cikkben összegyűjtöttük neked a legfontosabb előnyöket, hátrányokat, mindent, ami segíthet eldönteni azt, hogy neked való-e a könnyűszerkezetes ház


5+1 tévhit a hőszigetelésről

5+1 tévhit a hőszigetelésről Tény, hogy minden épületet sokkal energiahatékonyabbá lehet tenni akkor, ha megfelelő hőszigeteléssel látjuk el, mert a jól átgondolt szigeteléssel jelentősen csökkenthető a fűtésszámla és a nyári hűtésszámla is. A gond az, hogy egyre több a tévhit a hőszigetelés körül. Ebben a cikkben az 5 legnagyobb tévhitre adunk választ.


5 indok, miért ne te magad hőszigetelj

5 indok, miért ne te magad hőszigetelj Ha a magas fűtésszámlád ellenére télen túl hideg, nyáron pedig túl meleg van az otthonodban, itt az idő, hogy elgondolkodj az (akár utólagos) hőszigetelésen. Óva intünk azonban attól (tudjuk, nagy a kísértés, hiszen azt hiszed spórolhatsz vele) hogy te magad nekiállj otthon. Mondjuk az 5 indokot amiért felejtsd el az otthoni barkácshőszigetelést.


Ezért válaszd a fújható szigetelést

Ezért válaszd a fújható szigetelést Ha nem jó a szigetelés a házadon, akkor neked minden évszak az ellenséged. A tél azért, mert akármennyit is fűtesz, és bármilyen magas is lesz a fűtésszámlád, dideregni fogsz, mert a meleg kiszökik a házadból. Nyáron épp az ellenkezője történik: fulladozol majd a melegtől. Pedig a fújható szigetelés remek megoldás lehet neked. Elmondjuk miért.


Mennyit nyerhetsz a hőszigetelésen?

Mennyit nyerhetsz a hőszigetelésen? Képzeld el, hogy valamit el kell döntened. Mindegy mit. Ilyenkor úgy működünk, hogy először mérlegelünk. Aztán a rendelkezésünkre álló információk segítségével eldöntjük, hogy valami megéri-e nekünk, vagy sem? Amiről úgy véljük, hogy „nem éri meg” azért nem teszünk semmit, azért, ami „megéri” azért igen. A meghozott döntéseinkhez pedig makacsul ragaszkodunk. De hogy jön ide a hőszigetelés? Azonnal elmondjuk.


Top