Szigetelés blog

Főoldal / Szigetelés blog

Hőszigetelési hibák, amiket ne kövess el

Hőszigetelési hibák, amiket ne kövess el Bár úgy tűnik, hogy a hőszigetelés elronthatatlan, ettől függetlenül minden szakmának megvannak a maga vámszedői és minden műveletnek léteznek kritikus pontjai. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked 5 olyan hibát, amit semmiképpen sem szabad elkövetned a tetőszigeteléskor.


Ezt teszi a hőség a szervezeteddel

Ezt teszi a hőség a szervezeteddel Évtizedekig úgy tanultuk, hogy Magyarország éghajlata nedves kontinentális: a tél hűvös, a nyár meleg, de nem kell számolni szélsőségesen hideg, és csapadékos téllel, és extrém forróságot hozó nyarakkal sem. Ez azonban megváltozott. Már most nyár elején egymást érik a brutális hőhullámok, a hatalmas esők. De miért baj ez? Mit tesz a szervezetteddel az extrém meleg? Ebben a cikkben elmondjuk.


Ezért válaszd a fújható hőszigetelést!

Ezért válaszd a fújható hőszigetelést! Mire ezt a cikket olvasod már biztosan ismered a legtöbb olyan technikát és megoldást, amelyekkel csökkentheted az energiaszámládat és jogosan merülhet fel benned az, hogy miért bízz meg éppen a fújható szigetelésben? Ebben a cikkben elmondjuk, a döntés pedig a tiéd.


Könnyűszerkezetes házban éltem: előnyök és hátrányok

Könnyűszerkezetes házban éltem: előnyök, hátrányok Amikor a könnyűszerkezetes házak szóba kerülnek, azonnal kettéoszlik a társadalom: vannak a rajongók, akik imádják, és vannak azok, akik esélyt sem adnának az ilyen épületeknek. Mi megpróbáljuk a lehetetlent, mert egy cikkben összegyűjtöttük neked a legfontosabb előnyöket, hátrányokat, mindent, ami segíthet eldönteni azt, hogy neked való-e a könnyűszerkezetes ház


Légkondi helyett ezzel hűts

Légkondi helyett ezzel hűts Amikor ezeket a sorokat írom addigra kiderült, hogy a tavalyi év (a 2020-es) volt minden idők egyik legmelegebb júliusa Magyarországon. Ezt a meleget csak úgy lehet kibírni, ha valahogy hűtöd a házad levegőjét, vagy valahogyan kint tartod a meleget. De hogyan tedd ezt, és miért nem a légkondi a legjobb megoldás? Mit válassz helyette? Elmondjuk.


A fújható purhab hőszigetelés 5 előnye

A fújható hőszigetelés 5 előnye Számtalan előnye van a fújható szigetelésnek: korszerű, időtálló, kimagaslóan jó az ár-érték aránya, azonnal jelentősen csökkenti a fűtésszámládat, és utólag is gond nélkül elvégezhető. Ezt a cikket 3 perc elolvasni: ennyi idő alatt mindent megtudsz a fújható szigetelésről.


Gyakori kérdések a fújt purhab szigetelésekről

Gyakori kérdések (és a válaszok) a fújható hőszigetelésről Minden marketinges és kommunikációs szakember álma ez a cikk, mert végre közelebb hozhatják hozzád a fújható hőszigetelést miközben megnyugtató választ adhatunk számodra a benned felmerülő kérdésre. Íme néhány fontos kérdés és a – mindenki számára érthető, megnyugtató – válaszok a kérdésekre. Kattints ide vagy hívj minket a (06 30) 870 8001-es számon akár most.


A fújható szigetelés lépései

A fújható szigetelés lépései Ha ez a cikk egy átlagos, sablonos cikk lenne, akkor úgy kellene kezdődnie, hogy olyan álkérdéseket tennénk fel, minthogy „szeretnéd csökkenteni a fűtésszámládat?” vagy „mit szólnál ahhoz, ha gyorsan lecsökkentenénk az energiaköltségeidet?” esetleg megkérdezhetnénk azt is, hogy „szeretnél energiahatékonyabb házban lakni?”, hogy aztán elmondjuk neked, hogy a fújható szigetelés a megoldás. Tényleg az a megoldás, de ijesztgetés és álkérdések helyett mi tényeket mondunk. És a lépéseket.


Érvek a nyitott puliuretán hőszigetelés mellett

Érvek a nyitott puliuretán hőszigetelés mellett Lehetne akár egy matek érettségi tétel (2021-ben az egyik ilyen volt), hogy ha magyarországi házak 60%-ának nem megfelelő a hőszigetelése, és átlagosan minden ház havi 20 000 forintnyi energiát használ el aminek a 30%-a a tetőn szökik ki akkor havi hány forintért fűti Magyarország a levegőt a tetőn keresztül? Bonyolult, és mi sem tudjuk a megoldást: azt viszont igen, hogy miért fontos számodra a nyitott purhab szigetelés.


Ezért fontos a tökéletes tetőszigetelés

Ezért fontos a tökéletes tetőszigetelés Megdöbbentő (vagy legalább is annak tűnő) tény, hogy számítások szerint a fűtésre fordított energia 20-30%-a a (szigeteletlen, vagy a rosszul szigetelt) tetőn át távozik. Ez – tulajdonképpen – azt jelenti, hogy körülbelül 20-30%-kal lehetne csökkenteni a fűtésszámlánkat akkor, ha megfelelő lenne a tetőnk szigetelése. De miért nem az, és mit lehet érte tenni?


Mennyibe kerül a fújt purhab szigetelés

Mennyibe kerül a fújható purhab szigetelés? Az lenne az ideális, ha a fújható szigetelésnek lenne – például - egy négyzetméter ára, ami alapján könnyen kiszámolhatnánk, hogy pontosan mennyibe kerül majd a leendő szigetelésünk és azt is el tudnánk dönteni azonnal, hogy megéri-e nekünk? Olvasd el a cikket és minden kiderül.


Fújható hőszigetelés lakásfelújítási támogatással - Otthonteremtési támogatás 2021

Fújható hőszigetelés lakásfelújítási támogatással Idén január elsejétől (2021) - a lakástámogatás 2021 segítségével - minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel tudjuk felújítani a lakásunkat, házunkat. Ez a kedvezmény igénybe vehető fújható hőszigetelésre is. Összegyűjtöttük a feltételeket, azt mire kell figyelni. Otthonteremtési támogatás 2021: jogosult vagy rá?


Így hűtsd a levegőt extrém melegben 5 tipp, és egy igazi megoldás

Így hűtsd a levegőt extrém melegben 5 tipp, és egy igazi megoldás Manapság egyre gyakoribb, hogy szinte trópusi meleggel kell megbirkóznia a szervezetünknek. Ilyenkor kettő dolgot tehetünk: vagy a szervezetünket, vagy a házunkat, lakóterünket hűtjük le. Bár rengeteg házi praktika és ötlet van arra, hogyan hűtsd le a házadat extrém melegben, mi összegyűjtöttük azokat, amelyek hasznosak. Plusz mondunk majd egy valódi, hosszú távú megoldást is.


Egy cikk, amit senki nem mert megírni: ennyibe kerül a klíma!

Egy cikk, amit senki nem mert megírni: ennyibe kerül a klíma! Több megoldás létezik arra, hogyan teremts ideális hőmérsékletet a lakásodban, házadban. Az egyik – és kétségtelenül a legegyszerűbb – megoldás erre egy hűtő/fűtő klímaberendezés. De mennyibe kerül a klíma, és mennyibe kerül fenntartani? Van nála jobb megoldás is? Ebben a cikkben minden kérdésre választ kapsz.


5 érv a helyben fújt nyitott cellás purhab szigetelés mellett

5 érv a nyitott cellás poliuretán hab szigetelés mellett Egyes adatok szerint a magyar házak majdnem 60%-ának nincs, vagy nagyon rossz a födémszigetelése. Van ebben valami sorszszerű, hiszen sokan gondolkodnak úgy, hogy mivel úgysem járnak a tetőn, ezért mindegy hogyan van szigetelve, vagy éppen mivel. Ha a te házad is ilyen, az hatalmas baj, minden évben komoly összegért fűtöd a házad körül a levegőt.


5 érv a helyben fújt purhab szigetelés mellett blog

5 érv a zárt cellás poliuretán hab szigetelés mellett Arra kérünk, hogy mielőtt tovább olvasod a cikket, vedd elő az egyik téli fűtésszámládat (vagy próbálj meg visszaemlékezni, hogy mennyi volt.) Tippelünk. Szinte biztos, hogy az egész havi rezsid legalább 50-60%-a fűtésszámlád. Ez mindenkinél így van, neked is ez az egyik legjelentősebb rezsitételed, igaz? Elmondjuk, hogyan lehet csökkenteni.


Mennyibe kerül az utólagos hőszigetelés, és megéri-e?

Mennyibe kerül az utólagos hőszigetelés, és megéri-e? Mindenkinek az a vágya, hogy a házát a legköltséghatékonyabbá varázsolja, olyan modernné, hogy a lehető legalacsonyabb legyen a rezsi (aminek a legnagyobb része a fűtés). Az utólagos hőszigetelés egy jó szuper költségcsökkentő megoldás, a kérdés csak az, hogy mennyibe kerül, és, hogy megéri-e? Ebben a cikkben minden kérdésre választ adunk.


Így csökkentheted a fütésszámládat

Így csökkentheted a fűtésszámládat. Tudjuk, hogy voltak mindenféle intézkedések arra, hogyan lehetne kevesebb a rezsid (aminek egy jelentős része a fűtés) de emellett te is sok mindent megtehetsz azért, hogy csökkentsd a fűtésszámládat. Biztosan olvastál már rengeteg (fura) tippet, ötletet, mi most konkrét tennivalókat mondunk.


Te is túlfűtöd a házadat: ennyi fok elegendő szobánként!

Te is túlfűtöd a házadat: ennyi fok elegendő szobánként! Szinte biztos, hogy „túlfűtöd” a lakásodat, házadat. Ez nem csak azért gond, mert a kelleténél sokkal magasabbak a számláid, hanem azért sem szerencsés, mert a szervezetednek sem tesz az jót, ha nem az ideális hőmérsékleten működhet. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, és leírjuk neked azt, hogy melyik szobában hány fok az ideális hőmérséklet amit imád a házad, a pénztárcád, és a szervezeted is.


5+1 tévhit a hőszigetelésről

5+1 tévhit a hőszigetelésről Tény, hogy minden épületet sokkal energiahatékonyabbá lehet tenni akkor, ha megfelelő hőszigeteléssel látjuk el, mert a jól átgondolt szigeteléssel jelentősen csökkenthető a fűtésszámla és a nyári hűtésszámla is. A gond az, hogy egyre több a tévhit a hőszigetelés körül. Ebben a cikkben az 5 legnagyobb tévhitre adunk választ.


5 indok, miért ne te magad hőszigetelj

5 indok, miért ne te magad hőszigetelj Ha a magas fűtésszámlád ellenére télen túl hideg, nyáron pedig túl meleg van az otthonodban, itt az idő, hogy elgondolkodj az (akár utólagos) hőszigetelésen. Óva intünk azonban attól (tudjuk, nagy a kísértés, hiszen azt hiszed spórolhatsz vele) hogy te magad nekiállj otthon. Mondjuk az 5 indokot amiért felejtsd el az otthoni barkácshőszigetelést.


Ezért válaszd a fújható szigetelést

Ezért válaszd a fújható szigetelést Ha nem jó a szigetelés a házadon, akkor neked minden évszak az ellenséged. A tél azért, mert akármennyit is fűtesz, és bármilyen magas is lesz a fűtésszámlád, dideregni fogsz, mert a meleg kiszökik a házadból. Nyáron épp az ellenkezője történik: fulladozol majd a melegtől. Pedig a fújható szigetelés remek megoldás lehet neked. Elmondjuk miért.


Mennyit nyerhetsz a hőszigetelésen?

Mennyit nyerhetsz a hőszigetelésen? Képzeld el, hogy valamit el kell döntened. Mindegy mit. Ilyenkor úgy működünk, hogy először mérlegelünk. Aztán a rendelkezésünkre álló információk segítségével eldöntjük, hogy valami megéri-e nekünk, vagy sem? Amiről úgy véljük, hogy „nem éri meg” azért nem teszünk semmit, azért, ami „megéri” azért igen. A meghozott döntéseinkhez pedig makacsul ragaszkodunk. De hogy jön ide a hőszigetelés? Azonnal elmondjuk.


Top