Szigetelés blog

Főoldal / Szigetelés blog

Könnyűszerkezetes házban éltem: előnyök és hátrányok

Könnyűszerkezetes házban éltem: előnyök, hátrányok Amikor a könnyűszerkezetes házak szóba kerülnek, azonnal kettéoszlik a társadalom: vannak a rajongók, akik imádják, és vannak azok, akik esélyt sem adnának az ilyen épületeknek. Mi megpróbáljuk a lehetetlent, mert egy cikkben összegyűjtöttük neked a legfontosabb előnyöket, hátrányokat, mindent, ami segíthet eldönteni azt, hogy neked való-e a könnyűszerkezetes ház


5+1 tévhit a hőszigetelésről

5+1 tévhit a hőszigetelésről Tény, hogy minden épületet sokkal energiahatékonyabbá lehet tenni akkor, ha megfelelő hőszigeteléssel látjuk el, mert a jól átgondolt szigeteléssel jelentősen csökkenthető a fűtésszámla és a nyári hűtésszámla is. A gond az, hogy egyre több a tévhit a hőszigetelés körül. Ebben a cikkben az 5 legnagyobb tévhitre adunk választ.


5 indok, miért ne te magad hőszigetelj

5 indok, miért ne te magad hőszigetelj Ha a magas fűtésszámlád ellenére télen túl hideg, nyáron pedig túl meleg van az otthonodban, itt az idő, hogy elgondolkodj az (akár utólagos) hőszigetelésen. Óva intünk azonban attól (tudjuk, nagy a kísértés, hiszen azt hiszed spórolhatsz vele) hogy te magad nekiállj otthon. Mondjuk az 5 indokot amiért felejtsd el az otthoni barkácshőszigetelést.


Ezért válaszd a fújható szigetelést

Ezért válaszd a fújható szigetelést Ha nem jó a szigetelés a házadon, akkor neked minden évszak az ellenséged. A tél azért, mert akármennyit is fűtesz, és bármilyen magas is lesz a fűtésszámlád, dideregni fogsz, mert a meleg kiszökik a házadból. Nyáron épp az ellenkezője történik: fulladozol majd a melegtől. Pedig a fújható szigetelés remek megoldás lehet neked. Elmondjuk miért.


Mennyit nyerhetsz a hőszigetelésen?

Mennyit nyerhetsz a hőszigetelésen? Képzeld el, hogy valamit el kell döntened. Mindegy mit. Ilyenkor úgy működünk, hogy először mérlegelünk. Aztán a rendelkezésünkre álló információk segítségével eldöntjük, hogy valami megéri-e nekünk, vagy sem? Amiről úgy véljük, hogy „nem éri meg” azért nem teszünk semmit, azért, ami „megéri” azért igen. A meghozott döntéseinkhez pedig makacsul ragaszkodunk. De hogy jön ide a hőszigetelés? Azonnal elmondjuk.


Top