Nem járható szigetelés

Főoldal / Nem járható szigetelés

Azt már biztosan tudod, hogy a házad legjelentősebb hővesztesége a födémen keletkezik. Ez nem csak azért van, mert a meleg felfelé száll (a hideg pedig lefelé), hanem mert ez az egyik legkitettebb, és legnagyobb felület, mégis sokan spórolnak a födém, és a tetőszigeteléssel. Egyes felméresek szerint a magyar házak 70%-ának nincs, vagy csak nagyon gyenge tető és födémszigeletése van.

Pedig a nem járható purhabszigetelés tökéletes megoldás lehet.

 

Ilyen a nem lépésálló poliuretán hab (purhab) szigetelés

A nem lepésálló purhab szigetelést hívják nyitott cellás poliuretán hab szigetelésnek is. Az ilyen szigetelést leginkább ott alkalmazzuk, ahol a födém nem terhelhető (vagy tetőszerkezetek esetében), nem járható, vagy soha nem szeretnénk majd rajta járni. A nem járható poliuretán habot – a felhordás, és a kémiai reakciót követően – úgy kell elképzelned, mintha millió apró darabra téptél volna egy szivacsot, és a darabjait elszórtad volna. Az ideális felhordási vastagság 20-25 centiméter, ez tökéletes hőszigetelést ad a háznak, hiszen a legkisebb lukakat is betömi, és megfelelően szigetel. A munka elvégzése után a helyiséget elég alaposan kiszellőztetni, a hab semmiféle káros anyagot nem tartalmaz.

 

A nem lépésálló poliuretán hab (purhab) szigetelés előnyei

Képzelj el egy 20-25 centiméter vastagságú olyan szigetelést, amely ugyan nemjárható, de a legkisebb lukakat is betömi, a felhasználási területe tág (a tetőd szarufái közé éppúgy jó, mint a nem terhelt födémre, vagy a szeglemezes tetőd gerendái közé, vagy akár a faladba is, ha könnyűszerkezetes a házad).

A hab tökéletes hőszigetelő lesz, nem lesz hőhidad, sem páralecsapódásod. Bár szórjuk, ettől még nem fog elmozdulni, ezért mindvégig ott marad, ahova szórtuk, ami nagy előny. Azért, mert szórható, a legbonyolultabb helyekre is felhordható, mindenhol profin tud szigetelni.

Különösen hatékony a könnyűszerkezetes épületeknél, ahol akár utólagos szigetelésként a faladba is befújható (valószínű, hogy az eredetileg berakott táblás szigetelő anyagod már zsugorodott tömörödött), ezzel javítva a házad hőszigetelését.

Azt szeretnénk, hogy neked is tökéletes legyen a hőszigetelésed. Kattints, vedd fel velünk a kapcsolatot, szigeteljük le a házadat, ne fűtsd a környezetedet. Kattints most, segítünk!

Kapcsolódó menüpontok


Járható szigetelés

Ha egyetlen mondattal kellene elmondanunk azt, hogy milyen szigetelést készítünk neked, akkor azt mondanánk: olyan járható szigeteléssel oldjuk meg a födémed szigetelését, amely innovatív, gyors, nem káros az egészségedre, örök életre szól, és szinte tökéletesen szigetel majd. Arra kérünk, hogy felejts el mindent, amit eddig a hőszigetelésről gondoltál. Felejtsd el a...

Purhab szigetelés

A purhab szigetelés A szórt purhab (poliuretán hab) szigeteléskor a szigetelőanyagot szórási technikával visszük fel a szigetelendő felületre, ahol aztán rövid idő alatt akár a százszorosára is nő a térfogata, és szinte azonnal, hézagmentes légzárt szigetelő poliuretán habréteget alkot, mely tökéletes hőszigetelő   Itt használható A purhab szigetelés tulajdonképpen minden lakóház és kereskedelmi...

Nyitottcellás purhab hőszigetelés

Évek óta foglalkozunk családi házak szigetelésével, és azt látjuk, hogy a meglévő épületek nagy része energetikai szempontból olyan nagyvonalúan pazarló, mintha hazánkban az energia ingyen lenne, és mintha a földünk energiakészlete soha nem merülne ki. Azt is látjuk, hogy mára a legtöbb épület a homlokzatig megfelelően szigetelt, csakhogy az épületekben az...

Top