Purhab szigetelések

Főoldal / Purhab szigetelések

Azt mindenki tudja, hogy egy ház szigetelésen sok múlik, azt azonban kevesen, hogy egy – akár újonnan épült – ház rezsijének a legnagyobb része a fűtésszámla. Számítások szerint akár a rezsi 60-70%-a is lehet a fűtés, ennek ellenére ma 10 ből 7 háznak nincs megfelelő tető, és födémszigetelése. Ez hatalmas baj.

 

Minden a szigetelésen múlik: azaz hol szökik ki a meleg?

Magyarországon a tél (a fűtési szezon) akár 5-6 hónapig is eltarthat, ezért fontos az, hogy a lehető legjobban bent tartsd a házadban a meleget, ha már drágán fűtesz. Ehhez megfelelő szigetelésre van szükséged. De hol szökik ki a meleg?

A hőtechnikai számítások szerint a távozó meleg (és ezzel az elpazarolt energia) körülbelül 30%-a a házad falain keresztül szökik ki. Nagyjából 15-20% hőveszteségért felelős az ablakod (az illesztések, és maga az ablak) de ami ennél is megdöbbentőbb, a meleg 10-15%-a a padlón, és nagyjából egynegyede a tetődön távozik az utcára.

Padló és a tető tehát a kettő kulcsszó: ezeken a helyeken távozik a meleg nagyjából fele. Ha a padló és a tetőszigetelésed tökéletes lenne, akkor a távozó hő fele megmenthető.

Csakhogy nem az.

 

Döbbenetes – padlástéri és tetőszigetelési – adatok

Döbbenetesen sokan vannak azok, akik a házuk építésekor úgy vélték, hogy a padlást, a tetőt nem kell szigetelni, hiszen vastag beton van felettünk, a plafonon keresztül nem távozik a meleg: pedig éppen ott távozik a legtöbb. Hihetetlen, de 10 házból 6 nál nincs tetőszigetelés. A tiednél van?

Ha a te padlásod, tetőd sincs leszigetelve, akkor ez azt jelenti, hogy fél évig fűtöd a levegőt a házad körül, kint a kertben, pedig ha leszigetelnéd, akkor akár 1-2 szezon alatt megtérülne.

Kattints ide, és vedd fel velünk a kapcsolatot, mert van rá (gyors) megoldásunk: a zárt, vagy nyitott szigetelés.

Előfordulhatott, hogy a tetőd vagy a födémed saját magad szigetelted, egy akkor még megfelelő technikával, és szigetelőanyaggal: ebben az esetben is érdemes megnézned, hogy milyen hatékony a hőszigetelésed, mert a szórt purhab szigetelés szinte biztosan hatékonyabb. 

 

Padlószigetelés

Biztosan láttál már olyan házat, ahol a padló egyszerűen nem egyenes, megsüllyedt, lejt, függetlenül attól, hogy állítólag a legmodernebb technikával dolgoztak az építkezéskor. Ez nem csak esztétikai hiba, hanem nagy valószínűséggel komolyan szökik a meleg a padlódon is. A lépésálló szórt purhab szigetelés egy életre megoldást jelent: érdemes már az építkezéskor ezt választanod. Ide kattints, ismerd meg.

 

A szórt poliuretán hab szigetelés

Mi szórt poliuretán szigeteléssel szigetelünk, mert tökéletes. A poliuretán habot folyékony állapotban szórjuk a felületre, majd állni hagyjuk. A hab percek alatt akár az eredeti térfogatának akár a százszorosára is megduzzad, tágul. A lehető legkisebb lukakat, hibákat is tökéletesen betömi, és egy légzáró, szigetelő réteget hoz létre a szórás helyén, ezzel tökéletesen fog szigetelni.

Kattints ide, és vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megoldjuk a házad szigetelését.

Ide kattintva elolvashatsz mindent a szórt poliuretán szigetelésről: (purhab_szigetelés menüpont)

Kapcsolódó menüpontok


Nyitottcellás purhab hőszigetelés

Évek óta foglalkozunk családi házak szigetelésével, és azt látjuk, hogy a meglévő épületek nagy része energetikai szempontból olyan nagyvonalúan pazarló, mintha hazánkban az energia ingyen lenne, és mintha a földünk energiakészlete soha nem merülne ki. Azt is látjuk, hogy mára a legtöbb épület a homlokzatig megfelelően szigetelt, csakhogy az épületekben az...

Zárt cellás purhab szigetelés

Sajnos Magyarországon a legtöbb háznak a szigetelése a födémig van megoldva: ez azt jelenti, hogy bár a homlokzatig vélhetően jól szigetelt a ház(ad), éppen a tetőn szökik ki a legtöbb meleg. (Ez egyébként is így lenne, hiszen a meleg levegő felfelé száll). A zárt cellás poliuretán hab szigetelés erre nyújt...

Járható szigetelés

Ha egyetlen mondattal kellene elmondanunk azt, hogy milyen szigetelést készítünk neked, akkor azt mondanánk: olyan járható szigeteléssel oldjuk meg a födémed szigetelését, amely innovatív, gyors, nem káros az egészségedre, örök életre szól, és szinte tökéletesen szigetel majd. Arra kérünk, hogy felejts el mindent, amit eddig a hőszigetelésről gondoltál. Felejtsd el a...

Top