Zárt cellás szórt purhab szigetelés

Főoldal / Purhab szigetelések / Zárt cellás purhab szigetelés

Sajnos Magyarországon a legtöbb háznak a szigetelése a födémig van megoldva: ez azt jelenti, hogy bár a homlokzatig vélhetően jól szigetelt a ház(ad), éppen a tetőn szökik ki a legtöbb meleg. (Ez egyébként is így lenne, hiszen a meleg levegő felfelé száll). A zárt cellás poliuretán hab szigetelés erre nyújt megoldást. A nyitott cellás purhab szigetelést akkor kell használnod, ha a födémedet nem lehet terhelni a zárt cellásat akkor, ha a födémed járható, terhelhető.

 

Így működik a zárt cellás purhab szigetelés

Képzelj el egy olyan szigetelést, amelyik – mind a technológiájával, mind a gyorsaságával, és a kialakításával – szembe megy a rég megszokott, táblás, vagy egyéb hőszigetelési megoldásokkal. Ha a zárt cellás purhab hőszigetelést választod, akkor egy mobil habszóró berendezéssel kétkomponensű, anyagot fújunk a szigetelendő felületre. A felületre szórt anyag pillanatokon belül akár az 30-40 szeresére duzzad, egybefüggő, tökéletesen szigetelő, víz, és hangzáró réteget képez a födémen, mely megkeményedik, ezáltal lépésálló lesz: akár a felhordást követő órában már járható.

 

A zárt cellás poliuretán hab (purhab) szigetelés előnyei

A zárt cellás poliuretán hab szigetelés minden olyan helyen alkalmazható ahol fontos a tökéletes hőszigetelés, az, hogy a szigetelés járható legyen (azaz minden gond nélkül terhelhető), és ahol emellett fontosa a hanggátlás. A zárt purhab szigetelés vízzáró, légzáró, megközelítőleg 12-14 centiméternyi rétegben ideális a felhasználásra. A zárt cellás habokból kétféle létezik. A középnehéz szerkezetű hab minden felületre alkalmazható, kemény anyag.

- minden nyitott cellás habbal is elkészíthető terület, tetőszerkezet esetén alternatíva

- terhelt födémek, padlások felületén megoldás, ha terhelni akarod, járhatóvá kell tenni

- terhelt szerelőbetonok esetén (padlófűtés alá) kitűnő választás

- pincék mennyezeti felületeinél egyszerre vízzáró, hangzáró, és szigetel

- lábazatok külső, nem látszó részeinek kialakítására, jellemzően földalatti (pince falazatok és angol aknák) részeknél  (vízelvezetést továbbra is meg kell oldani, mert nyomóvíz szigetelésre nem ajánlott)

 

A nehéz szerkezetű (55-70 kb/m3) is minden felületre alkalmazható zárt cellás szigetelő hab, keményebb az XPS -nél, teljesen vízzáró, és légzáró. Elegendő 8-13 centiméteres vastagságban felhordani, ezen tulajdonságai miatt különösen alkalmas: a lapostetős épületek szigetelésére ( a fújt hab felületét kenhető, víz- és UV szigeteléssel kell ellátni, az elöregedett kátránypapírt nem kell eltávolítani)

 

Kattints ide, vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy helyszíni felmérés után azonnal árajánlatot adunk neked (a helyszíni szemle ingyenes)

Kapcsolódó menüpontok


Járható szigetelés

Ha egyetlen mondattal kellene elmondanunk azt, hogy milyen szigetelést készítünk neked, akkor azt mondanánk: olyan járható szigeteléssel oldjuk meg a födémed szigetelését, amely innovatív, gyors, nem káros az egészségedre, örök életre szól, és szinte tökéletesen szigetel majd. Arra kérünk, hogy felejts el mindent, amit eddig a hőszigetelésről gondoltál. Felejtsd el a...

Nyitottcellás purhab hőszigetelés

Évek óta foglalkozunk családi házak szigetelésével, és azt látjuk, hogy a meglévő épületek nagy része energetikai szempontból olyan nagyvonalúan pazarló, mintha hazánkban az energia ingyen lenne, és mintha a földünk energiakészlete soha nem merülne ki. Azt is látjuk, hogy mára a legtöbb épület a homlokzatig megfelelően szigetelt, csakhogy az épületekben az...

Nem járható szigetelés

Azt már biztosan tudod, hogy a házad legjelentősebb hővesztesége a födémen keletkezik. Ez nem csak azért van, mert a meleg felfelé száll (a hideg pedig lefelé), hanem mert ez az egyik legkitettebb, és legnagyobb felület, mégis sokan spórolnak a födém, és a tetőszigeteléssel. Egyes felméresek szerint a magyar házak 70%-ának...

Top