Nyitott cellás szórt purhab szigetelés

Főoldal / Purhab szigetelések / Nyitottcellás purhab hőszigetelés

Évek óta foglalkozunk családi házak szigetelésével, és azt látjuk, hogy a meglévő épületek nagy része energetikai szempontból olyan nagyvonalúan pazarló, mintha hazánkban az energia ingyen lenne, és mintha a földünk energiakészlete soha nem merülne ki.

Azt is látjuk, hogy mára a legtöbb épület a homlokzatig megfelelően szigetelt, csakhogy az épületekben az egyik legnagyobb hőveszteség a födémen, tetőszerkezeten keletkezik, amely a legtöbb házban vagy nincs leszigetelve, vagy nem elegendő a szigetelése.

A nyitott cellás poliuretán hab erre a megoldás.

 

Így működik a purhab hőszigetelés

Felejts el mindent, amit a szigetelésről eddig tudtál: ha szórt purhab szigetelést választod, akkor nem gyapottáblákat gurítunk végig a szigetelendő területen, miközben megpróbáljuk a lehető legjobban leszigetelni hanem egy különleges anyagot használunk: a szórt purhabot.

A szigetelést a helyszínen készítjük el: két, különböző komponensű anyagot, szórással keverünk össze. A leszórt felületen, a kettő anyag azonnal reakcióba lép, és akár az eredeti méretük 50-100 szorosára is duzzadva egy habot hoz létre, mely azonnal megszilárdul, így a felhordástól számított 1-2 órán belül azonnal szigetel.

 

Ilyen a nyitott cellás poliuretán hab (purhab) szigetelés

A nyitott cellás poliuretán hab szigetelést azokon a helyeken alkalmazzuk, amely helyek nem terhelhetőek, nem járhatóak, vagy soha nem szeretnénk majd rajta járni. Ez lehet akár a födém is, ha tudjuk, hogy nem akarunk rajta majd sétálni, mert eleve úgy épült. (De bármilyen más nem terhelhető felület esetén is a nyitott cellás poliuretán habot alkalmazzuk). A habot – a felhordás, és a kémiai reakciót követően – úgy kell elképzelned, mintha millió apró darabra téptél volna egy szivacsot, és a darabjait elszórtad volna. Az ideális felhordási vastagság 20-25 centiméter.

 

A nyitott cellás poliuretán hab (purhab) szigetelés előnyei

Minden olyan helyen tökéletes megoldás, ahol nem terhelhető felületet kell szigetelnünk. A legjellemzőbb területek ahol a nyitott purhab szigetelést használjuk a következők:

- tetőszerkezet szarufái közé (elsősorban tetőtér beépítésnél),

- nem terhelt födémre (fontos, hogy semmiképpen nem terhelhető, alkalmanként sem)

- szeglemezes tetőgerendázat vízszintes gerendái közé térkitöltő anyagnak, a gipszkarton (OSB) fölé,

- könnyűszerkezetes épületek függőleges tartóoszlopai közé, ahol az eredeti szigetelőanyag márt vetemedhetett, összeeshetett, megszottyadhatott, ezzel jelentős hőveszt4eséget képezhet a fal.

- az a szigetelés akár 60-70%-kal csökkentheti a fűtési költségeidet

- a legapróbb réseket is kitölti, ezért sehol nem tud kiszökni a meleg

- különösen jó a hangszigetelése, ezért sokkal csendesebbé válik az épület

- fontos, hogy UV nem érheti a habot, mert elbontja

 

A nyitott cellás purhab szigetelés előnye, hogy az egészségre nem káros, tökéletes szigetelőanyag, mely a felhordástól számított 1-2 órán belül azonnal kifejti a hatását. A technológia miatt az összes rést, apró lukat elzárja, a lehető legjobb hőszigetelő réteget képezi, és a fújása után egy alapos szellőztetést követően a házat / épületet ismét azonnal birtokba lehet venni.

Kattints ide, vedd fel velünk a kapcsolatot, és egy helyszíni felmérés után azonnal árajánlatot adunk neked (a helyszíni szemle ingyenes)

Kapcsolódó kérdések


Nem. A meglévő szigetelés kiszedésével is megoldható. A ráfordított munka rövid távon érezhető változást fog eredményezni a ház hőérzetében és az energia számlákban.

Kapcsolódó menüpontok


Nem járható szigetelés

Azt már biztosan tudod, hogy a házad legjelentősebb hővesztesége a födémen keletkezik. Ez nem csak azért van, mert a meleg felfelé száll (a hideg pedig lefelé), hanem mert ez az egyik legkitettebb, és legnagyobb felület, mégis sokan spórolnak a födém, és a tetőszigeteléssel. Egyes felméresek szerint a magyar házak 70%-ának...

Járható szigetelés

Ha egyetlen mondattal kellene elmondanunk azt, hogy milyen szigetelést készítünk neked, akkor azt mondanánk: olyan járható szigeteléssel oldjuk meg a födémed szigetelését, amely innovatív, gyors, nem káros az egészségedre, örök életre szól, és szinte tökéletesen szigetel majd. Arra kérünk, hogy felejts el mindent, amit eddig a hőszigetelésről gondoltál. Felejtsd el a...

Purhab szigetelés

A purhab szigetelés A szórt purhab (poliuretán hab) szigeteléskor a szigetelőanyagot szórási technikával visszük fel a szigetelendő felületre, ahol aztán rövid idő alatt akár a százszorosára is nő a térfogata, és szinte azonnal, hézagmentes légzárt szigetelő poliuretán habréteget alkot, mely tökéletes hőszigetelő   Itt használható A purhab szigetelés tulajdonképpen minden lakóház és kereskedelmi...

Top